• Helden worden geboren, legendes worden gecreëerd

   Sporters verbazen ons soms met grootse prestaties, zij worden helden. De verhalen rondom deze helden maken ze echter nog veel groter…

   Vaak bezitten sporthelden een uniek talent. En om hun doel te bereiken doen zij uitzonderlijke dingen: de grootste woestijnen van de wereld doorrennen; keihard trainen en op je tachtigste nog atletiekkampioen worden; een kijkgat in de vloer boren om de biljarters in het café van je ouders te observeren.

   De keiharde discipline en geweldige opofferingen ten spijt, niet zelden bereiken deze unieke sporters ook niet hun doel. Vaak met drama’s tot gevolg: de verkeerde wissel van Sven Kramer; de moord op Andres Escobar na zijn eigen doelpunt; de dodelijke steenlawine na de heroïsche beklimming van de noordwand van de Eiger… Zij worden antihelden.

   Wie zijn deze sporters en wat drijft hen? Wat is hun verhaal? Wat maakt ze legendarisch?

   Sportfilms stellen ons op dramatische en meeslepende wijze in staat om onze sporthelden – én antihelden – te herinneren en hun daden te vereren. Film is hét middel bij uitstek om deze verhalen te vertellen en legendes te creëren.

   Het thema van deze eerste editie van het ISFFA luidt dan ook: Creating Legends! In het kader hiervan hebben wij een speciaal filmprogramma met twee films over sportlegendes samengesteld.

  • Creating-Legends-Filmprogramma

   Messi

   Senna